Podologia infantil

Al Centre Podològic Monés i Centre Podològic Tàrrega es treballa la podologia infantil amb protocols especialment adaptats al tractament pediàtric.

Les plantilles infantils requereixen unes atencions especials i diferenciades, tant pel que fa als materials utilitzats, densitat, duresa,... tant com pels mètodes diagnòstics utilitzats i els processos de control d’evolució.

La Dra. Anna Tribó, màster oficial en Investigació Clínica, de Medicina UAB, amb ampli recorregut i experiència en podologia infantil, és qui rep els infants, els diagnostica i dissenya tractaments personalitzats que integren, no només plantilles infantils, sinó també tractaments mitjançant reeducació postural, fisioteràpia, estiraments selectius o programació d’activitat física.

Els nens o nenes visitats reben un informe mèdic descriptiu de l’exploració biomecànica realitzada, així com del diagnòstic conclòs i del tractament recomanat. Aconsellem entregar-lo al servei de pediatria en que acostumi a visitar-se el nen o nena. La informació interprofessionals la considerem clau per a una bona evolució de la podologia infantil.

Podologia infantil

La podologia infantil és una especialitat molt destacada en els nostres centres. Som especialistes en exploració biomecànica infantil:

  • analitzem l'estructura
  • alineació de maluc, genoll i turmell del nen / nena
  • mobilitat articular
  • qualitat muscular
  • elasticitat

i el validem mitjançant el patró de marxa sobre una plataforma de pressions que ens permet observar tota la seqüència de suport del pas i detectar en quin moment i en quin lloc es produeix l'error mecànic.

L'estudi biomecànic és essencial per decidir si el nen / nena necessita o no tractament. En cas que així fos el tractament que oferim és un tractament global, multidisciplinar, basat en plantilles personalitzades, dissenyades amb materials innovadors adaptats al pes, mobilitat i esport del nen / nena però complementat amb fisioteràpia infantil, programa d'estiraments musculars, recol.locació postural, així com consells bàsic per al calçat, pla d'entrenament, si és necessari.

Cal destacar que les plantilles infantils responen a uns objectius previs que s'han de comprovar en les posteriors visites control, de seguiment, bàsiques per a un èxit global del tractament, i que permetran modificar els elements de la plantilla segons vagi adaptant o recuperant el nen / nena durant el període d'acomodació.

Considerem la podologia infantil no només una sol.lució a dolors, sobrecàrregues, lesions ... sinó una peça essencial per al correcte creixement i desenvolupament del cos del nen / nena.

Les alteracions posturals del peu arrosseguen el genoll que també es desvia i creix incorrectament.

Alhora es provoca alteració del centre de gravetat i incoherència postural.

Una plantilla infantil, que busqui l'estimulació, mitjançant elements tous, no lesius aconsegueix reinformar el patró d'equilibri del nen i fa que la seva biomecànica sigui més econòmica.

No és normal que un nen / nena tingui dolor, de peus o cames, no és normal que al caminar es cansi, ni tampoc amb l'activitat esportiva escolar. Si el cos d'un nen no suporta l'activitat física normal a la seva edat, es queixa de dolor, cansament o és poc capaç, no li agrada, probablement és que alguna cosa falla mecànicament parlant i aquest esforç suposa massa desgast per aquest organisme.

Aquesta és la nostra filosofia, la podologia infantil ha d'ajudar al cos a desenvolupar-se amb normalitat, facilitar al nen / nena la forma de corregir, i ha protegir-lo de deformacions o conseqüències per a l'edat adulta, convertint el seu cos en una estructura mecànicament econòmica, sense despeses ni desgast innecessaris.

Contacta amb nosaltres, et respondrem tan aviat com ens sigui possible

933 840 740 Demana hora

/* Cookies */