Plantilles amb tecnologia 3D

A la nostra clínica del peu, com a especialistes en tot tipus de plantilles d'ortopèdia i plantillas esportives, hem incorporat la tecnologia més puntera en podologia, la realització de plantilles per a peus fent ús de la tecnologia 3D.

Les nostres plantilles 3D es desenvolupen després d'una completa exploració biomecànica i mitjançant un escaner tridimensional del peu.

Gràcies al potent Scanner Iscan, de 3DSystems, el nostre equip de podòlegs obtindrà un escanejat del nostre peu que ens donarà tota la informació necessària per a la realització de les plantilles ortopèdiques o esportives: alçada, profunditat, amplada i longitut.

Amb les dades obtingudes a l'scanner i amb l'exploració del nostre podòleg podrem decidir el tractament més adient per a cada pacient, i podrem saber amb exactitut les mides i forma que ha de tenir la nostra plantilla per als peus, ja sigui una plantilla infantil, una plantilla per a fer esport o una plantilla d'ortopèdia standard.

Si el nostre equip mèdic ho creu convenient, a més de l'scanner del peu, pot optar per a realitzar un motllo manual, per a obtenir amb més detall la forma tridimensional més adient i així tenir tota la informació necessària per a saber amb exactitut el model i disseny exacte de la nostra plantilla, totalment personalitzada per al nostre peu.

Plantilla tecnología 3D

El tractament personalitzat mitjançant escanejat 3D i confecció del tractament amb tecnologia 3D garanteix l'exactitut dels tractaments. La obtenció del motlle del peu amb escaneat 3D aporta tecnologia a la capacitat clínica del professional.

Un cop tota la informació sigui a les nostres mans, estudiarem i decidirem el material per a plantilles que ens pugui anar millor en cada cas. Alguns dels materials per a plantilles que fem servir a la nostra clínica podològica i que posem al seu servei són:

  • Materials termoformables (com Podiatech)
  • EVA's de diferents densitats (entre ells, els el.laborats mitjançant sistemes per a l'obtenció de plantilles CADCAM o plantilles CAD)
  • Prototips de plantilles en impressora 3D amb materials PLA o ABS, obtingudes amb la impressora CubePro de 3DSystems, que malgrat que encara no són aplicables com a tractament directe, ho seran molt aviat gràcies als continus avenços i millores que es fan als materials per a plantilles.

Els materials que fem servir a la impressió 3D de plantilles són biocompatibles. La impressió 3D, mitjantçant siterització, d'àmbit industrial, és aplicable al tractament clínic del dolor de peus amb l'escanejat 3D previ del pacient i el disseny i preescripció del tractamento per part del podòleg.

Les plantilles tecnologia 3D són especialment apropiades en alguns transtorns del peu:

  • Fascitis plantar: es tracta d'una tendinitis de la planta del peu que s'origina per un estrès mecànic de la fàscia plantar. La facistis plantar s'ha de tractar amb plantilles de descàrrega, de soport de l'arc de la planta del peu.
  • Esperó calcani: és la calcificació de la fàscia plantar en la seva inserció, fase crònica de la fascitis plantar. El tractament per a l'esperó calcani són plantilles personalitzadas fent servit la tecnologia 3D.
Tutorial plantillas 3d

Com a centre podològic especialista en plantilles, estem a la vanguarda dels nous sistemes per a la millora de tractaments i de la salut dels nostres pacients, som un dels pocs centres de podologia a Barcelona que incorpora sistemes i impressores 3D per a l'obtenció de motllos i prototips de plantilles per a peus. Si necessiteu més informació sobre el procés, podeu consultar aquest tutorial a Youtube.

Contacta amb nosaltres, et respondrem tan aviat com ens sigui possible

933 840 740 Demana hora

/* Cookies */