El peu valg és una alteració funcional del peu. Es deu a un excés d'elasticitat, hiperlaxitud, dels tendons i músculs de control de l'arc plantar.

Provoca que un peu normal en càrrega, amb l'individu de peu, es desmunti. S'ensorra la volta plantar perquè els elements que mantenen la tensió dels dos extrems cedeixen i l'estructura de sobre s'enfonsa.

Això transforma un peu sa en un peu pla quan està carregat, quan l'individu està dret s'observa contacte total de la planta del peu amb el terra.

Aquest tipus de peu és fisiològic, es considera normal, fins als 3 anys d'edat, pel fet que la musculatura infantil és molt elàstica. A partir d'aquesta edat ja no hem de permetre, fins i tot abans en casos greus, que el peu, el turmell i el genoll es col.loquin cap endins perquè pot dur-nos a deformitats importants, de genoll especialment, com el genu valg, cames en "X". Més explicat en podologia infantil.

El peu valg acostuma a associar també a galindons (juanetes), dolors a la planta del peu, cansament excessiu, no justificat, poques ganes de caminar i poc grat en l'esport.

Un nen / a amb peu valg està en desavantatge respecte als seus companys a l'hora de córrer, per exemple. La seva mecànica és molt menys efectiva, es cansa més i obté menys que els altres.

En cas d'adults un peu valg pot associar-se a galindons, patologia de menisc extern de genoll, síndrome del piramidal, puvalgias i lumbàlgies i sobretot cansament de cames i incapacitat de romandre llarg estona dret, quiet, sense caminar.

Plantilles peu valg

A causa del peu valg el cos perd capacitat d'amortiment i la col.locació dels eixos articulars del turmell, genoll i maluc es veuen alterats per la desestructuració del pont plantar i la desviació del calcani en valg que arrossega sobre d'ell el genoll. Amb el peu valg el genoll i totes les seves estructures entren en conflicte per desalineació de forces que produeix major desgast, especialment de menisc i lligament lateral intern del genoll. Provoca també sobrecàrregues musculars a tots els nivells fins i tot a l'esquena en la musculatura lumbar.

Per evitar arribar a totes aquestes situacions o per tractar-les en cas de ja estar presents és bàsic realinear turmell i cama, col.locant bé el taló per recuperar l'adequada col.locació articular. Això s'aconsegueix mitjançant un element de recol.locació del calcani i de control de la volta plantar, mitjançant un estímul extern, un plantilla per peu valg, capaç de corregir la desviació del pes corporal i exercir de mantenir-la volta o pont plantar, protegint el peu i l'individu d'assegurances desgasts prematurs, portant a una major rendibilitat mecànica.

Contacta amb nosaltres, et respondrem tan aviat com ens sigui possible

933 840 740 Demana hora

/* Cookies */